Tilbake til artikler

10. oktober 2018

Ford GT vises ENDELIG i Norge!

Ford GT

Et svært sjeldent syn for bilentusiaster verden over er den helt nye Ford GT. Ford lanserte 3. generasjon av den berømte sportsbilen 50 år etter at de hadde tapetsert pallene under 24-timers løpet på legendariske Le Mans i 1966. Racerbilversjonen av den nye Ford GT vant løpet i 2016. Slik fødes billegender!

Mens race-versjonen er kjent, er det mindre kjent at siste generasjon Ford GT også finnes i en «sivil» versjon. Den ble gjort tilgengelig for bestilling i 2016, med levering 2017/2018. Totalt skulle det lages 250 stykker hvert av årene.
Med et så begrenset antall biler bestemte Ford seg for at man måtte «kvalifisere» for å få kjøpt en. Ford ønsker nemlig ikke at bilene skal havne i hendene på spekulanter. Eksemplarene som kommer for salg skal eies av ekte entusiaster. Det, sammen med en høy prislapp, har gjort at bilen er svært sjelden er å se på messer og show – uansett hvor man måtte befinne seg i verden. Bare 6.500 mennesker rakk å søke i det korte tidsrommet vinduet for å kvalifisere som kjøper var åpent. To nordmenn har fått kjøpe bilen som ryktes å være «den bilen flest har villet kjøpe, men færrest har fått kjøpt».

Med en sånn merkelapp, og det faktumet at den er sjelden å se utenfor private samlinger, har bilhobbyorganisasjonen AMCAR lenge jaktet på å få tak i et eksemplar for å vise frem til det norske publikum. Under Oslo Motorshow 2018 skjer det. AMCAR forteller at en Ford GT eier i Tyskland har gått med på å vise bilen frem for det norske publikummet. Bileieren vil være anonym. Men AMCAR forteller at han er ekte bilentusiast og innehar en stor samling av spesielle kjøretøy. Som entusiast låner han ut bilen kostnadsfritt. Men AMCAR må betale spesialtransport fra Tyskland med én oppasser som har det hele og fulle ansvar for Forden mens den er i Norge.
Det gjør vi med stor glede, sier AMCAR. For nye Ford GT er selve bildet på hvordan reell innovasjon i bilverden ser ut nå for tiden. Det som knytter denne bilen nærmere opp til den virkelige verden er at den lages av Ford. Ford, lager biler for folk flest men klarer alltid å treffe en nerve hos bilentusiaster også. Derfor kan man godt kalle Ford GT for bildrømmen til folk flest. Med sin 3.5l V6 twin-turbo Ecoboost motor, bruk av lettvektsmaterialer og ekstreme aerodynamiske egenskaper, er Ford GT summen av alt det spennende som skjer i den hverdagslige bilindustrien for tiden. Det er bare en helt fantastisk bil å se i virkeligheten. Med sin form, fasong og fremtoning tar den pusten fra deg!

Fakta:
Motor: 3500 ccm, V6 twin-turbo
Effekt: 647 hk/746 Nm
Drivlinje: 7-tr dobbelclutch manuell, bakhjulsdrift
Forbruk: 1,68 l/mil, 405 g/km CO2
Fart: 0-100 2,9 sek. Toppfart 348 km/t
Dimensjoner: 476/211/106 cm
Vekt: 1325 kg