Tilbake til artikler

27. januar 2020

Bymiljøetaten i Oslo går i strupen på norsk bilhobby!

65650251_2342685602478133_1818610541787086848_o.jpg

AMCAR mottok på fredag nyheten om at den tradisjonsrike bilutstillingen i Frognerparken i Oslo som avholdes i forbindelse med feiringen av den amerikanske nasjonaldagen i år ikke vil bli tillatt. Begrunnelsen fra Bymiljøetaten i Oslo skal være at biler i parken ikke harmonerer med byrådets «grønne profil» og at det vil være feil signal å tillate dette.

AMCAR stusser over denne argumentasjonen og håper det her er snakk om en misforståelse fra en overivrig saksbehandler i Bymiljøetaten. Å være imot privatbilisme i Oslo sentrum er en ærlig politisk sak. Det er derimot fullstendig feilslått symbolpolitikk å forsøke å ramme et tradisjonsrikt kulturarrangement som har gitt glede til deltagere og Oslos befolkning i godt over 20 år. Ifølge vår tilsluttede klubb og medarrangør Raceworz Norway er det aldri registrert skader på verken trær eller gress som følge av utstillingen. De sliter faktisk med å huske en eneste negativ tilbakemelding fra publikum i de mer enn 10 årene klubben har vært medarrangør. Tvert imot er det en overflod av komplimenter og gode tilbakemeldinger som klubben har fått. Bilutstillingen er med på å skape en flott ramme rundt et fantastisk arrangement denne ene søndagen i året i Frognerparken.

AMCAR kan ikke la et slikt angrep på norsk bilhobby bli stående. Vi kommer til å følge opp saken med Oslo kommune og vårt politiske nettverk. Siste ord er ikke sagt!

Les innlegget til Raceworz Norway om saken her.

 

AMCAR jobber for norsk bilhobby – støtt vårt arbeid, bli medlem!

 

 Alle foto Amcar Lillestrøm.

Tagger

Nyheter
Takk for din påmelding. Lukk