Tilbake til artikler

13. oktober 2021

Chevrolet Bolt batteribytte

2020-Chevrolet-BoltEV-004.jpg

AMCAR har mottatt mange henvendelser fra eiere av Chevrolet Bolt i Norge i forbindelse med GMs varslede batteribyttekampanje.

Det eksisterer dessverre ikke noen offisiell GM-importør i Norge for tiden, og mange Bolt eiere har savnet informasjon om hvor og når deres bil vil få byttet batteri. AMCAR har undersøkt saken både med GM i USA og GM-representanter i Europa. Vi har fått bekreftet at verkstedavdelingene til forhandlerne under vil foreta disse byttene så snart nye batterier er tilgjengelig. Alle eiere av Chevrolet Bolt i Norge vil bli kontaktet av sitt nærmeste verksted om prosessen. I følge GM er de første batteriene i byttekampanjen allerede på vei til Europa fra USA, men man kan ikke gi noen endelig dato for når alle de drøyt 300 Chevrolet Bolt i Norge vil ha fått nytt batteri. Alle bilene vil få ny batterigaranti på 8 år / 160.000 km etter byttet er utført. De første bilene fikk byttet batterier i USA denne uken og total 110.000 biler er omfattet på verdensbasis.

Verksteder for Chevrolet Bolt batteribytte i Norge:
Maskinagentur AS, Trondheim www.maskinagentur.no

Bil & Gummiservice AS, Ørsta www.bilgum.no

Åkra Bil AS, Haugesund  www.aakra.opelforhandler.com

VS Auto AS, Drammen www.vs-auto.no

GM anbefaler at Bolt-eiere tar følgende forhåndsregler fram til batteriet er byttet:
Man bør, uavhengig av om siste programvareoppdatering er gjennomført, gå tilbake til å lade bilen maksimalt til 90 prosent. Enten ved å bruke funksjonen bakketoppreserve for 2017- og 2018-modeller, eller ved å sette maks ladenivå til 90 prosent for 2019-modellene. Om kunden ikke føler seg komfortabel med å gjøre disse endringene selv, kan de kontakte forhandler for hjelp.

I tillegg til dette ber vi kundene om å lade bilen etter hver gang den er brukt, og unngå at rekkevidden faller under 110 km når dette er mulig.

Som en ekstra forhåndsregel, vil vi fortsatt anbefale at bilen blir parkert utendørs etter lading, og at man unngår å lade bilen om natten uten tilsyn.

Tagger

Takk for din påmelding. Lukk