Tilbake til artikler

18. januar 2019

En regjeringsplatform for bilisme og bilhobby!

Regjeringserklaering_januar.jpg

Den nye regjeringsplattformen leverer en rekke viktige gjennomslag for bilister og bilhobbyen i Norge. AMCAR utroper dette til den mest bilvennelige regjeringsplatformen vi har sett! 

I en tid hvor bilen nærmest er erklært som samfunnsfiende nummer én er det krevende å levere store politiske gjennomslag for oss bilister og bilhobbyfolk. Fremskrittspartiet har lenge utropt seg selv som bilistenes parti og med gjennomslagene i regjeringsplattformen mener AMCAR at FRP virkelig gjør seg fortjent til denne hedersbetegnelsen. Samtidig skal de øvrige regjeringspartiene ha honnør for også å stille seg bak viktige gjennomslag som vil gagne norske bilister og bilhobbyfolk.

Som bilhobbyorganisasjon gleder det AMCAR stort at selve bærebjelken i norsk bilhobby (30 årsregelen) som vi kjempet så hardt for på 80-tallet nå endres til å bli en 20 års regel! Konkret betyr dette at engangsavgiften ved import nå forsvinner for alle biler 20 år og eldre. Dette vil også medføre en endring av "stigen" for bruksfradrag for biler 1-19 år og vi kommer tilbake med mer informasjon når endringene er konkretisert. AMCAR understreker at dette ikke betyr at biler mellom 20 og 30 år nå blir veteranbiler. Det er kun engangsavgiften ved import som bortfaller. AMCAR vil derimot sørge for at AMCAR Forsikring vil tilpasse og styrke sine produkter for entusiastbiler mellom 20 og 30 år. Regelendringen vil uansett gjøre at et stort antall entusiastbiler nå blir attraktive å importere. En stor seier for norske bilentusiaster mener AMCAR!

Fallende bilinteresse blant ungdommer og synkende andel ungdommer som tar førerkort, har de siste årene bekymret oss. En av de viktigste driverne for tidlig bilinteresse er nettopp at ungdom tar førerkort og får oppleve bilglede bak rattet. Det gleder oss derfor stort at FRP og FPU i regjeringserklæringen har fått gjennomslag for at kjøreopplæringen nå blir gyldig fravær for alle elever i videregående skole. Regjeringsplattformen sier videre at hverken bilavgiftene eller veibruksavgiften for drivstoff skal økes i perioden. Investeringsfondet for infrastruktur dobles fra 100 til 200 mrd og staten skal ytterligere øke sin andel i veiprosjekter med bompenger slik at takstene for oss bilister vil fortsette å falle. 

AMCAR ser frem til at de varslede endringene blir innført. Den fremsatte regjeringsplatformen fra en kommende flertallsregjering mener vi vil sikre bedre vilkår og mer forutsigbarhet for landets bilister og bilentusiaster frem til neste Stortingsvalg. 

Tagger

Nyheter
Takk for din påmelding. Lukk