Tilbake til artikler

13. september 2022

Forsikring ved midlertidig avregistrering

skiltamcar.jpg

12. september trådte ny elektronisk ordning om midlertidig avregistrering av kjøretøy i kraft. Bruk av den nye ordningen påvirker også automatisk forsikringsdekningen på ditt kjøretøy.

Ved midlertidig avregistrering opphører hos mange forsikringsselskap automatisk all forsikring av kjøretøyet. Hvis du har AMCAR-forsikring igjennom if, kanselleres kun ansvarforsikringen dersom kjøretøyet har kaskoforsikring. Dessverre finnes det pr i dag ingen ordning for automatisk påtegning av ansvarsforsikring når kjøretøyet skal på-registreres igjen. Dette betyr at du fysisk må kontakte AMCAR for reaktivering av ansvarsforsikringen før kjøretøyet kan på-registreres. AMCAR anbefaler derfor at særlig veterankjøretøy (30 år og eldre) ikke avregistreres under den nye ordningen. Veterankjøretøy har lav årsavgift (38,- pr mnd) samt svært gunstige premier på ansvarsforsikring igjennom AMCAR-avtalen. Det man sparer på å avregistrere en veteranbil i vinterhalvåret blir derfor svært begrenset. Det er også verdt å merke seg at biler som er salgspantfinansiert i henhold til finansieringens vilkår til enhver tid må være registrert, kaskoforsikret og i PKK godkjent tilstand.

For nyere entusiastbiler som ikke er finansiert er det viktig å huske å reaktivere ansvarsforsikringen før bilen på-registreres til våren.

Dersom kjøretøyet forårsaker skade under feks. flytting mens det er midlertidig avregistrert kan du bli holdt økonomisk ansvarlig for skader det forvolder. Som eier er du også solidarisk ansvarlig dersom noen andre flytter ditt kjøretøy og forvolder skade når det ikke er forsikret. Erfaringsmessig er det mye større sjanse for en kaskoskade under lagring enn det er for brann og tyveri. Alle kjøretøy av høyere verdi og med motorhistorisk interesse bør ha kaskoforsikring.

Tagger

Takk for din påmelding. Lukk