Tilbake til artikler

09. januar 2020

Historisk Racing Norge tilsluttes AMCAR

HRN-logo.jpg

Full gass, fart og spenning med klassiske racerbiler, der førerne har høyoktan i blodet, utgjør essensen i historisk racing i Norge. Tette løpsdueller basert på «gentlemans racing» der man har respekt for andre førere og deres biler, er en spektakulær opplevelse enten man er deltager eller publikum.

Foreningen ble stiftet i 2004 av ildsjelene Rolf Busch, Bjørn Lien, Henning Hansen, Holm Jakob Matheson og Edwin Solheim. Formålet er å øke interessen om historisk racing og gi medlemmene muligheten til å bruke historiske løpsbiler i konkurranse. I dag har foreningen 150 aktive medlemmer og rundt 40 aktive førere som deltar i løpsserien. Løpene kjøres etter et internasjonalt regelverk og skal sikre førerne sikkerhet, stabilitet og forutsigbarhet.

Foreningen er svært opptatt av lidenskapen til bilene og det sosiale samholdet er minst like viktig som konkurranseelementet. Utenfor løpssesong tilbyr foreningen klubbkvelder med sosialt samvær i hyggelige lokasjoner og gjerne med spennende foredragsholdere.

 

 

Du behøver ikke ha egen bil for å være medlem, så lenge du har interessen. Har du lyst til prøve deg med din egen bil, så har foreningen en ordning der du kan få kjøre «prøveløp» over to løpshelger uten FIA-godkjenning. Det forutsettes dog at bilen er rimelig historisk korrekt.

Har du lyst til å prøve? Da anbefaler vi på det varmeste at du tar kontakt med den svært trivelige gjengen.

En mengde nyttig informasjon om historisk racing finner på foreningens hjemmeside:

http://www.historiskracing.no/

Formann Hans Peter Havdal uttaler følgende:

AMCAR er den eneste norske bilorganisasjonen som tar norsk bilhobby på alvor, og nå når organisasjonen favner så bredt som den gjør, ønsker vi å være med på dugnaden for å hegne om og verne om vår felles kjære interesse. Sammen står vi sterkere, og har nå bedre forutsetninger for å møte de felles utfordringene norsk bilhobby står ovenfor.

 

AMCAR takker for tilliten og ønsker foreningen velkommen – Vi ser fram til et godt samarbeid til nytte for Historisk Racing Norge, og for norsk bilhobby generelt.

 

 

Vurderer din klubb tilslutning til AMCAR?
Kontakt Bjarne Reistad på: bjarne@amcar.no, tlf.: 473 84  980 eller Asbjørn Johansen på: asbjorn@amcar.no, tlf.: 901 10 425