Tilbake til artikler

08. september 2023

Oppdatering vedrørende Chevrolet Silverado 2500 varebiler

3A646108-9562-4D76-B6B7-B02A78DDF622.jpeg

I våres rapporterte AMCAR om utfordringer knyttet til egenvekter på Chevrolet Silverado 2500. Samtlige kjøretøy som er omfattet har nå vært inne til kontroll hos Statens Vegvesen og AMCAR kan nå gi en oppdatering om situasjonen.

Resultater fra Etterkontroll

Statens vegvesen har delt kjøretøyene inn i fire kategorier basert på deres veiing:

Gruppe A: Disse kjøretøyene har en egenvekt + fører (75kg) som overstiger den dokumenterte tillatte totalvekten. Eiere som ønsker omklassifisering til N2 og har påbegynt en slik ombygging har fått midlertidig dispensasjon fra kravet til hastighetsbegrenser.

Gruppe B: Disse kjøretøyene, som også har en egenvekt + fører (75kg) som overstiger den dokumenterte tillatte totalvekten, men uten eierens ønske om omklassifisering, er underlagt et bruksforbud.

Gruppe C: For kjøretøyene som oppfyller kravene for egenvekt og tillatt totalvekt, har Statens vegvesen satt spesifikke krav basert på antall passasjerplasser. Kjøretøy som overholder disse kravene vil ikke bli berørt, mens de som ikke gjør det kan forvente endringer etter 1. november 2023.

Gruppe D: De kjøretøyene som ikke har møtt opp for kontroll har mottatt et bruksforbud.

Hva betyr dette for eierne?

For eiere i Gruppe A, hvis du har startet prosessen med ombygging til N2, vil kjøretøyet ditt fortsatt være lovlig å kjøre inntil alle vilkår for ombygging er oppfylt. For de i Gruppe B, er kjøretøyene fortsatt under bruksforbud. Eiere i Gruppe C oppfordres til å sørge for at kjøretøyene deres overholder de oppgitte kravene innen 1. november 2023 for å unngå potensielle omklassifiseringer. Til slutt, for de i Gruppe D, er det viktig å sørge for at kjøretøyet ditt møter opp til kontroll så snart som mulig for å løfte bruksforbudet.

AMCAR forstår bekymringene noen av våre medlemmer har angående denne situasjonen, og vi vil fortsette å jobbe tett med relevante parter for å sikre at våre medlemmers interessers blir ivaretatt. Hvis du har spørsmål eller bekymringer, kan du kontakte Teknisk Sjef i AMCAR, Thomas Lian Kristiansen.

Tagger

Takk for din påmelding. Lukk