Tilbake til artikler

04. november 2021

Samferdselsminister Jon-Ivar Nygård besøker AMCAR på Oslo Motorshow

statsrad_KT36368.jpg

Det er alltid gledelig når øverste sjef for samferdsel og bilisme i Norge tar seg tid til å møte bil og motorentusiaster. Nyutnevnt Samferdselsminister Jon-Ivar Nygård hadde satt av flere timer til Oslo Motorshow på fredag 29. oktober og stakk innom AMCARs stand for en lengre prat.

General Manger, Hilberg Ove Johansen, ga statsråden en hurtig innføring i den norske kjøretøyhobbyen, antall og hvem kjøretøyentusiastene er. Vi kunne fortelle at AMCAR er Norges største organisering av bilhobbyklubber og bilentusiaster og at vi dekker bredden i den norske bilhobbyen. Vi snakket litt om viktighet og ivaretakelse av sikkerhet – at det er eierens ansvar å ivareta det tekniske og trafikalt sikkerhetsmessige med eldre kjøretøy.

AMCAR brukte og god tid på å innføre statsråden og politisk rådgiver Jakob Vorren i problematikken rundt sikringskvalitet E0 98 oktan – at vi sikres adekvat drivstoff til kjøretøyene våre i fremtiden. Med på besøksrunden var også Avdelingsdirektør i Samferdselsdepartementet Lasse Lager, som kunne bekrefte at sikringskvalitet er en viktig sak for kjøretøyhobbyen. AMCAR informerte om de vedtak som allerede er gjort av et samstemt Storting i saken og om Ap/Sps garantier før valget om at «de nå skulle følge opp de vedtak som var gjort».

Statsråden var veldig lydhør og synes det var kjempespennende å få møte det imponerende og engasjerte motormiljøet som finnes i Norge. Det er tydelig når vi ser de flotte bilene og motorsyklene som er stilt ut at folk legger ned mye tid og penger i norsk bil og motorsykkelhobby uttalte statsråden. Til slutt var han litt nysgjerrig på hvordan AMCAR jobber politisk? På det spørsmålet svarte General Manager Johansen: «med mindre statsråden satte inn krefter på å holde oss ute av hans kontor, ville han få rikelig anledning til å erfare det.»

Amcar i samtaler med samferdselsministeren. Fra høyre mot venstre: Samferdselsminister Jon-Ivar Nygård, leder for Oslo Motorshow Tommy Larsen, avdelingsdirektør for trafikksikkerhet og beredskapsseksjonen i Samferdselsdepartementet Lasse Lager, politisk rådgiver i Samferdselsdepartementet Jakob Vorren og AMCARs General manager Hilberg Ove Johansen. Foto: Oslo Motorshow

Tagger

Takk for din påmelding. Lukk