Tilbake til artikler

13. mai 2022

Grand Finale på utstillingen: «Kongens Biler»

OLAVAKER.jpg

Utstillingen Kongens Biler i Dronning Sonjas Kunststall avsluttes lørdag 14 Mai med en «Grand Finale» hvor et knippe av Kongehusets tidligere biler er invitert til utstilling sammen med Kongehusets egne historiske kjøretøy. AMCAR stiller selvfølgelig med the «King’s Cadillac».

Utstillingen «Kongens Biler» har pågått siden 11. februar i Dronning Sonjas Kunststall på Slottet i Oslo. Kongehuset har tatt initiativ til å samle en rekke kjøretøy som i dag er i privat eie. AMCAR har blitt forespurt om å stille ut Kong Olavs 1951 Cadillac Fleetwood 75 Imperial Sedan som var hoved-representasjonsbil fra 1951-81 og forble i Kongens eie fram til hans bortgang i 1991.

AMCAR fikk bilen donert fra Vesterheim Museum i USA høsten 2013 og gjennomførte en omfattende restaurering før bilen ble fremvist landet rundt under organisasjonens 40-årsjubileum i 2015. Siden 2019 har den vært tilgjengelig for allmenheten og utstilt på Norsk Kjøretøyhistorisk Museum på Hunderfossen. 

Lørdag 14. mai kommer den altså tilbake til «hjemlige» trakter og vil bli utstilt sammen med en rekke kjøretøy den tidligere har delt garasje med. Dette blir en historisk dag i norsk bilhistorie og den største samlingen av norske kongebiler noensinne. Utstillingen er åpen 11.00-15.00 og billetter kan kjøpes her: https://www.ticketmaster.no/event/dronning-sonja-kunststall-inngang-entrance-billetter/683911

Takk for din påmelding. Lukk