Tilbake til artikler

10. november 2023

Svenske MHRF advarer mot EUs skrekkdirektiv

mhrf.jpg

I likhet med AMCAR har svenske Motorhistoriska Riksförbundet (MHRF)  tatt opp kampen mot EUs nye forslag til ELV-direktiv.

MHRF er med i FIVA, som er den europeiske paraplyorganisasjonen for historiske kjøretøyklubber, og gjør en solid jobb der for å endre forslaget til direktiv. ”Vårt rullande kulturarv måste räddas!”, krever MHRF. De advarer svenske bilentusiaster mot at bilen din kan bli klassifisert som skrot om den er eldre enn 30 år og da vil kunne bli fratatt deg uten erstatning.

Les saken hos MHRF her

Dessverre tar den  norske Landsorganisasjonen for Motorhistoriske Kjøretøyklubber (LMK) saken mindre alvorlig. De har ikke svart på høringen og beskylder oss som sloss mot forslaget for «dommedagsprofetier og feilinformasjon» uten å konkretisere hva i vår sak eller høringssvar som er feil. Heldigvis gjør ikke det norske Miljødirektoratet det samme. De har allerede kontaktet AMCAR for å få høringssvaret vårt oversatt til engelsk slik at det kan sendes inn til Europakommisjonen. Da blir det MHRF og AMCAR som får stå opp for bilentusiastene i Norden.

Tagger

Takk for din påmelding. Lukk