Tilbake til artikler

19. juli 2019

Storfint designerbesøk

web8M0A3494.jpg

Torsdag kveld holdt vi åpent hus på AMCAR-senteret i anledning besøket fra FCA designerne Klaus Busse og Scott Krugger.

Busse og Krugger er for tiden på skandinavia-tur i sin Alfa Romeo Stelvio. En tur de kaller Arctic 5000. I den anledning kom de innom AMCAR-senteret torsdag kveld, for en omvisning og prat med både ansatte og entusiaster. Vi hadde derfor åpnet senteret for de som ønsket å slå av en prat med guttene fra FCA. Et 20-talls biler fra FCA dukket opp til arrangementet, og med sol og burger på takterrassen på senteret virket det som folk koste seg. At de jordnære designsjefene dukket opp utover kvelden la ikke akkurat en demper på stemningen det heller.

Tyske Klaus Busse har vært designer for Mercedes frem til de kjøpte seg inn i Chrysler-gruppen. Da Mercedes trakk seg ut valgte Busse å bli igjen i statene, og jobbet der i ti år med interiør-design på alle Chryslers produkter, frem til nå nylig hvor han har flyttet til Torino, Italia. Der har han blitt head of design for Maserati, Alfa Romeo, Fiat, Abarth og Lancia.

Med seg til Italia, og turen de nå drar på, hadde han med Scott Krugger. Deres veier møttes hos FCA, hvor Krugger har jobbet som eksteriørdesigner i over ti år. Han har i all hovedsak designet amerikanske biler, blant annet RAM, Dodge Viper, Jeep Renegade og flere SRT-modeller. Krugger ble som nevnt med til Italia, og har nå hovedansvar for Alfa Romeos design-team, samt Jeep i Europa.


Et lengre intervju med Busse og Krugger, samt full dekning av hele kvelden kommer i AMCAR-Magazine.